...

Elektrik – Elektronik Mühendisliği

Amaç: Bu programdan mezun olan öğrencilerin; akademik, endüstri veya kamu kurumlarında ihtiyaç duyulan programın sağladığı uzmanlık alanlarında girişimci olabilmesi, ulusal, uluslararası veya çok kültürlü kuruluşlarda görev yapabilmesi, mühendislik uygulamaları için gerekli olan ileri tekniklerin kazandırılması hedefleniyor. Bölümde eğitim dili %100 İngilizcedir. Ayrıca bölümde okuyan tüm öğrencilerimiz için ERASMUS imkanı da bulunmaktadır.
Ders İçerikleri: Bilgisayar algoritmaları ve programcılığı, matematik, fizik, istatistik ve Elektrik ve Elektronik Mühendisliğinin temel dersleri olan elektrik ve elektronik devrelerinin esasları, elektromanyetik alanlar vb. dersler veriliyor. Ayrıca elektromanyetik dalgalar, haberleşme sistemleri, elektrik makineleri, mikroişlemciler ve kontrol sistemleri gibi dersler de verilmektedir. Son sene öğrenciler mühendislik projesi hazırlıyorlar.
Staj Bilgisi: Öğrenciler lisans öğrenimi sırasında 2 farklı gruptan oluşan toplam 40 iş günü staj yaparlar.

  • I. Grup Staj: Bu grup stajında öğrencinin lehimleme, kablolama, kart çizme, temel test ve ölçü aletlerinin kullanılması vb. amaçlanmıştır. Bu grup staj için ön koşul 4. yarıyıl sonuna kadar tüm derslerini almış ve devamsızlıktan kalmamış olmasıdır.
  • II. Grup Staj: Bu grup stajında öğrencinin araştırma-geliştirme, ürün geliştirme, işletme ve organizasyon deneyimini kazanması amaçlanıyor. Staj için ön koşul 6. yarıyıl sonuna kadar tüm derslerini almış ve devamsızlıktan kalmamış olmak ve I. Grup stajını tamamlamaktır.

İş Olanakları: Akademik olarak; elektrik, elektronik, haberleşme, bilgisayar, kontrol ya da mekatronik mühendisliği konularında yüksek lisans programlarına devam etme imkanı bulunmaktadır. Mesleki olarak; Elektronik Devreler, Telsiz Haberleşme, Mikrodalga Teknolojileri vb. disiplinlere ait yerli ya da yabancı tüm kamu ve özel sektör kuruluşlarında çalışabilirler.