Bilgisayar mühendisliği, bilgisayar sistemlerinin ve yazılımlarının tasarımı, geliştirilmesi ve yönetilmesiyle ilgilenen bir mühendislik disiplinidir. Bu alan, modern teknolojinin temellerini oluşturur ve yaşamın birçok alanında yenilikçi çözümler sunar. Bilgisayar mühendisleri, karmaşık problemleri çözmek için bilimsel ve matematiksel prensipleri kullanır, teknolojik gelişmeleri takip eder ve toplumun ihtiyaçlarına uygun projeler geliştirir.
Günümüzde yaşamın hemen her alanında kullanılan bilgi ve iletişim teknolojileri hızla değişmekte, gelişmekte ve yaygınlaşmaktadır. Bu çerçevede, ilgili sektörlerin ihtiyaç duyduğu yetişmiş insan gücü profili de değişkenlik göstermekte ve klasik müfredat programları bu ihtiyacı karşılayamamaktadır. Bölümümüz, özellikle gelişen ve değişen bilişim teknolojileri gereksinimlerini ve beklentilerini karşılama donanımına sahip insan gücünün yetiştirilmesi için öncü ve yenilikçi bir eğitim programı uygulamak amacıyla kurulmuştur. Pîrî Reis Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde nitelikli mühendisler yetiştirilmesi ve bu alandaki akademik araştırmalara katkıda bulunulması temel vizyon olarak kabul edilmektedir. Bu amaçla, güncel bilişim teknolojilerini kapsayan dersler, Türkiye’de ve yurt dışındaki Bilgisayar Mühendisliği örneklerinin ders programları ve programlarda yer alan ders içerikleri dikkatle incelenerek hazırlanmıştır. Hazırlanan güncel müfredatta yer alan derslerin alanla ilgili son gelişmeleri ve bölüm mezunlarının iş hayatında ihtiyaç duyacakları bilgi ve becerileri mümkün olduğunca kapsamasına özen gösterilmiştir. Çağdaş bilgi teknolojilerini kullanarak bilişim sistemlerini geliştirebilen ve bu teknolojileri insanlığın ihtiyaçları doğrultusunda ve dünya standartlarında bilimsel olarak yönlendirebilen mühendisler yetiştirmek ise bölümümüzün ana misyonunu oluşturmaktadır.
Mezunları uluslararası seviyede aranan, bilimsel araştırmalar, projeler ve eğitim konularında ülkemizde ve dünyada önde gelen Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinden biri olmayı hedeflemekteyiz. Bölümümüzdeki akademisyenler, sektöre yön veren araştırma projelerine liderlik etmekte ve bilimsel çalışmalara katkı sağlamaktadır. Bu sayede, teknoloji ve inovasyon alanında yeni fırsatlar yaratma ve toplumun ihtiyaçlarına çözümler üretme hedefini takip ediyoruz.
Bilgisayar Mühendisliği bölümümüz, öğrencilere disiplinlerarası iş birliği yapma ve iletişim becerilerini geliştirme fırsatı da sunmaktadır. Böylelikle, bölüm mezunlarımız farklı sektörlerde ve disiplinler arası projelerde liderlik yapabilecek ve toplumsal sorunları çözme konusunda etkin rol alabilecek yetkinliklere sahip olmaktadırlar.
Teknolojinin her alanda yer alması ve mesleğin çalışma konularının çeşitli ve çok olması mezunlarımıza iş bulma kolaylığı sağlamaktadır. Bilişim, İletişim, Sağlık, Enerji, Otomotiv, Savunma sanayi, Telekomünikasyon ve Finans gibi sektörlerde; Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Robotik Mühendisliği, Yapay Zeka Mühendisliği, Veri tabanı Yöneticisi, Veri Analisti, Grafik Tasarımcı, Web Tasarımcı ve Bilgi Teknolojileri Yöneticisi (IT Manager) olarak çalışabilirler.
Üniversitemizin akademik kadrosu, alanında uzman ve deneyimli öğretim üyelerinden oluşmaktadır.
Denizcilik Fakültesi Dekanı
Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği alanında 25 yıllık akademik deneyime sahip, uluslararası projelerde yer almış değerli akademisyenimiz.
Denizcilik Fakültesi Dekanı
Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği alanında 25 yıllık akademik deneyime sahip, uluslararası projelerde yer almış değerli akademisyenimiz.
Denizcilik Fakültesi Dekanı
Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği alanında 25 yıllık akademik deneyime sahip, uluslararası projelerde yer almış değerli akademisyenimiz.
Denizcilik Fakültesi Dekanı
Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği alanında 25 yıllık akademik deneyime sahip, uluslararası projelerde yer almış değerli akademisyenimiz.
Üniversitemizin Eğitim Havuzu; Gemiadamı yetiştiren Denizcilik Fakültesi ve Denizcilik Meslek Yüksekokulu öğrencilerimizin Gemiadamlarının Eğitim,...
Piri Reis Üniversitesi, sporun birçok branşında faaliyet göstermektedir. Üniversitemizdeki spor çalışmaları öğrencilerin, beceri ve...
Piri Reis Üniversitesi Fitness Salonu, öğrencilerinin ve personelinin fiziksel sağlık ve zindeliklerini artırmayı hedefleyen...
Öğrencilerimiz, anlaşmalı şirketlerimizden birini seçebilir veya kendi buldukları bir şirkette staj yapabilirler. Staj yerinin bölüm staj komisyonu tarafından onaylanması gerekmektedir.
Öğrencilerimiz, staj başvuru formunu doldurarak bölüm sekreterliğine teslim ederler. Formda staj yeri, süresi ve yapılacak çalışmalar belirtilmelidir.
Öğrencilerimiz, 3. sınıfın sonunda 20 iş günü ve 4. sınıfın sonunda 20 iş günü olmak üzere toplam 40 iş günü staj yapmak zorundadır. Staj sürecinde öğrencilerimiz günlük staj defteri tutarlar.
Staj sonunda öğrencilerimiz, staj defterlerini ve staj raporlarını bölüm staj komisyonuna teslim ederler. Komisyon, staj yerinden gelen değerlendirme formu ve staj raporunu inceleyerek stajın başarılı olup olmadığına karar verir.
Henüz fırsat bilgisi girilmedi.
Henüz program bilgisi girilmedi.