+90 216 581 0050

Ekonomi ve Finans Bölümü

Bölüm Tanıtım Videosu

Bölüm Hakkında

13 Mart 2013 tarihinde kurulmuş olan Ekonomi ve Finans Bölümü, ekonomi ve finans alanlarında derinlemesine bilgi sahibi bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu bölüm, öğrencilere mikro ve makro ekonomi teorilerinin yanı sıra, finansal piyasalarda ve kurumlarda nasıl etkin bir şekilde çalışılacağını öğretmektedir. Öğrenciler, finansal analiz, yatırım stratejileri, risk yönetimi ve ekonomik politikalar gibi konularda güçlü bir altyapı ile mezun olup iş dünyasındaki yerlerini başarılı bir şekilde almaktadırlar. Bölümün müfredatı, Türkiye ve dünya ekonomisine dair kapsamlı bir anlayış kazandırmayı hedeflemektedir.

NEDEN EKONOMİ VE FİNANS BÖLÜMÜNÜ SEÇMELİSİNİZ?

Para ve sermaye piyasaları bir ülkeye ait tasarrufların etkin ve verimli yatırım alanlarına yönlendirilmesinde ve ekonomik kalkınmanın hızlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. Bu piyasaların rekabetçi, adaletli ve hakkaniyetli yönetilmesi için konunun uzmanlarına olan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Küreselleşmenin ivme kazanması sonucunda hızla artan parasal işlem hacminin bir getirisi olarak, tek başına ekonomi veya sadece finans bilgisi ile hareket edilemeyecek noktaya gelen uluslararası finans piyasaları her iki alanda teorik ve pratik bilgi, beceri ve yetkinliklerle donanımlı çalışanlara ihtiyaç duymaktadır. Ayrıca gelişen, yüksek büyüme potansiyeline sahip, Türkiye gibi dinamik bir ekonominin karar alma mekanizmalarında ve alınan kararların uygulanmasını sağlayacak ekonomik birimlerinde, konularında uzman ve yetkin donanıma sahip nitelikli işgücü istihdamı da gittikçe önem kazanmaktadır.

2021 yılında Ekonomi ve Finans Bölümümüz, finans dünyası çalışanlarına yönelik en saygın ve prestijli sertifikasyonlarından olan CFA (Chartered Financial Analyst) lisansını veren CFA Enstitüsü tarafından yeterlilik kabulü aldı. “CFA Affiliated University” olarak kabul edilme şartı ilgili bölüm müfredatının asgari %70’inin CFA Enstitüsü tarafından belirlenen CFA-Level 1 sınavı kapsamındaki konu başlıkları ile uyumlu olmasını ve yatırım etik ilkelerine uyumu gerektirmektedir. Dünyada halen 76 ülkeden 716 üniversite CFA Enstitüsü tarafından istenen asgari koşulları sağlayarak programa kabul edilmiştir. Bu önemli ayrıcalığı kazanan Türkiye’de 14 Üniversite bulunmaktadır.

Piri Reis Üniversitesinin ders müfredatının gücü, finans piyasalarına paralel bir kariyer planı ile öğrencilerine yatırım, finans gibi alanlarda dünya standartlarında yetkinlik kazandırmakla birlikte öğrencilerinin CFA burs imkanlarından faydalanabilecek yeterlilikte olduğunu kanıtlamaktadır. CFA tarafından sağlanan burs imkanından başlangıçta üç öğrencimiz faydalanabilecek, yüksek standartlarda oluşturulan müfredatımız sayesinde uluslararası geçerli CFA lisansına ilk adımı kolayca atabileceklerdir. 3 aşamadan oluşan CFA lisansı uluslararası bir sertifika olup, yatırım analisti, portföy yöneticisi, finans uzmanı gibi görevlerde uluslararası kabul edilmiş, yüksek gelir ve üst kariyer basamaklarını hızlandırıcı etkiye sahip bir lisansdır. Halen dünyada CFA lisansına sahip 178 binin üzerinde kişi bulunmakta ve bunlar dünyanın önde gelen 25 bin şirketinde üst düzeyde görev yapmaktadır. Aynı zamanda bu sertifika Türkiye’de sermaye piyasalarını düzenleyen Sermaye Piyasaları Kurulu (SPK) tarafından da kabul edilmektedir.

NASIL BİR BİREY YETİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ?

– Teknolojik gelişmeler ile güncel ekonomik ve finansal konulara duyarlı,
– İş süreçleri ile finans kesimi ve sanayi etkileşimini anlayan, gerektiğinde yönlendirebilen,
– Finansal okuryazarlık konusunda çevresini aydınlatıcı, girişimci,
– Sürdürülebilirlik konusunda duyarlı, çevreci, sosyal ve kurumsal yönetişim alanında bilgili,
– Teorik bilgisini sektörel uygulamalara uyarlamak için gerekli nitelikte olan bireyler.

NERELERDE ÇALIŞABİLİRSİNİZ?

– Para ve sermaye piyasalarının her kademesinde,
– Özellikle banka ve aracı kurumlarda,
– Uluslararası ve yurt içindeki şirketlerde yönetici pozisyonlarında,
– Reel sektör firmalarının finans departmanlarında,
– Kamu ve özel araştırma, denetim ve danışmanlık şirketlerinde,
– Üniversitelerin ilgili akademik birimlerinde.

Öne Çıkan İstatistikler

4
Yıllık

Akademik Kadro

Üniversitemizin akademik kadrosu, alanında uzman ve deneyimli öğretim üyelerinden oluşmaktadır.

...
Prof. Dr. Ahmet Yılmaz

Denizcilik Fakültesi Dekanı

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği alanında 25 yıllık akademik deneyime sahip, uluslararası projelerde yer almış değerli akademisyenimiz.

...
Prof. Dr. Ahmet Yılmaz

Denizcilik Fakültesi Dekanı

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği alanında 25 yıllık akademik deneyime sahip, uluslararası projelerde yer almış değerli akademisyenimiz.

...
Prof. Dr. Ahmet Yılmaz

Denizcilik Fakültesi Dekanı

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği alanında 25 yıllık akademik deneyime sahip, uluslararası projelerde yer almış değerli akademisyenimiz.

...
Prof. Dr. Ahmet Yılmaz

Denizcilik Fakültesi Dekanı

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği alanında 25 yıllık akademik deneyime sahip, uluslararası projelerde yer almış değerli akademisyenimiz.

Laboratuvar ve Teknik İmkanlar

Yüzme Havuzu
Yüzme Havuzu

Üniversitemizin Eğitim Havuzu; Gemiadamı yetiştiren Denizcilik Fakültesi ve Denizcilik Meslek Yüksekokulu öğrencilerimizin Gemiadamlarının Eğitim,...

Yüzme
Su Topu
Aqua Fitness
Hafta içi: 09:00-22:00, Hafta sonu: 10:00-20:00
Detaylı Bilgi
Kapalı Spor Salonu
Kapalı Spor Salonu

Piri Reis Üniversitesi, sporun birçok branşında faaliyet göstermektedir. Üniversitemizdeki spor çalışmaları öğrencilerin, beceri ve...

Basketbol
Voleybol
Hentbol
Hafta içi: 08:00-22:00, Hafta sonu: 10:00-20:00
Detaylı Bilgi
Fitness Salonu
Fitness Salonu

Piri Reis Üniversitesi Fitness Salonu, öğrencilerinin ve personelinin fiziksel sağlık ve zindeliklerini artırmayı hedefleyen...

Fitness
Pilates
Kondisyon
Hafta içi: 09:00-22:00, Hafta sonu: 10:00-20:00
Detaylı Bilgi

Staj ve İş Birliği İmkanları

Staj Süreçleri

1
Staj Yeri Belirleme

Öğrencilerimiz, anlaşmalı şirketlerimizden birini seçebilir veya kendi buldukları bir şirkette staj yapabilirler. Staj yerinin bölüm staj komisyonu tarafından onaylanması gerekmektedir.

2
Staj Başvurusu

Öğrencilerimiz, staj başvuru formunu doldurarak bölüm sekreterliğine teslim ederler. Formda staj yeri, süresi ve yapılacak çalışmalar belirtilmelidir.

3
Staj Süreci

Öğrencilerimiz, 3. sınıfın sonunda 20 iş günü ve 4. sınıfın sonunda 20 iş günü olmak üzere toplam 40 iş günü staj yapmak zorundadır. Staj sürecinde öğrencilerimiz günlük staj defteri tutarlar.

4
Staj Değerlendirmesi

Staj sonunda öğrencilerimiz, staj defterlerini ve staj raporlarını bölüm staj komisyonuna teslim ederler. Komisyon, staj yerinden gelen değerlendirme formu ve staj raporunu inceleyerek stajın başarılı olup olmadığına karar verir.

Yurt Dışı Staj İmkanları

Henüz fırsat bilgisi girilmedi.

Öğrenci Değişim Programları

Henüz program bilgisi girilmedi.

Öğrenci Kabul Şartları

Kontenjan Bilgileri

Başvuru Koşulları

Başvuru Tarihleri

İletişim ve Başvuru

Bölüm İletişim Bilgileri

Adres

Telefon

E-posta

Web Sitesi

Sosyal Medya

Bize Ulaşın

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Onay kutusu