...

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği


Amaç: Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisleri, askeri ve sivil ticari gemilerin, deniz yapıları da dahil olmak üzere denizde yüzen bütün yapıların tasarım, inşaat ve onarımından sorumlu profesyonel mühendislerdir. Bu bölümde sunulan mühendislik eğitimi, ticari gemiler, yolcu gemileri, feribotlar, savaş gemileri, destroyerler, uçak gemileri, denizaltılar ve sualtı araçları, açık deniz petrol sondaj platformları, yarı batıklar, yüzer petrol üretim ve depolama gemileri, balıkçı tekneleri, römorkörler, pilot gemileri, kurtarma botları, yatlar, megayatlar ve diğer gezi amaçlı tekneler, eğlence ve turistik amaçlı yüzer cihazları kapsamaktadır. Bölüm dersleri %100 İngilizcedir.
İş Olanakları: Mezunlar, Türkiye’de ve dünyanın herhangi bir yerinde tersanelerde her tür gemi üretiminde, açık deniz yapıları üretiminde, tasarım bürolarında, ar-ge ve ileri mühendislik firmalarında, müsteşarlık, bakanlık ve deniz kuvvetlerinin ilgili birimlerinde, sınıflandırma kuruluşlarında çalışabilirler.
Burs Olanakları: Sıralama olarak ilgili puan türlerinden ilk 30.000 dilimine girmeye hak kazanan Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği öğrencilerine normal öğrenim süresi boyunca her yıl 9 ay süreyle nakit burs desteği sağlanır.

  • İlk 10.000’e girenlere 5000 TL
  • 10.000 ile 20.000 arasında yerleşenlere 4000 TL
  • 20.000 ile 30.000. sıralamaya girenlere 3000 TL